Agyonverte és elégette az állatmenhely vezetőjét

2009.04.23. 17:59
Vélhetően egy ózdi férfi gyilkolta meg a Csizmás Kandur Állatmenhely vezetőjét, Eva Rhodest. A 2008 szeptemberében eltűnt nővel valószínűleg összeszólalkozott a munkás, agyonverte, majd a holttestet elégette, a maradványokat pedig elásta.

Egy az állatmenhelyen dolgozó munkás ölte meg a rendőrök gyanúja szerint Eva Rhodes-t, a bőnyi Csizmás Kandúr Állatmenhely vezetőjét. A férfit kedden, Budapesten fogták el. A nő maradványait megtalálták a menhellyel szemközti tanyán, elásva. Habár ezt szerdán a rendőrség még cáfolta, csütörtökön azonban már azt közölte, hogy a tanyán lévő gödörben egy 50 év körüli nő maradványait találták meg.

Eva Rhodes eltűnését még 2008. szeptember 18-án jelentette be a testvére. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy szeptember 10-én látták utoljára a nőt egy ismeretlen férfival, Bőny-Szőlőhegyen, ahol az állatmenhely volt. Ezután az ismeretlen férfivel Győrbe mentek, ahol egy bevásárlóközpontban a férfi a Csizmás Kandúr Alapítvány nevére töltötte fel telefonkártyáját (az esetet a biztonsági kamera is felvette). Ekkor tűzték ki az ügyben az egymilliós nyomravezetői díjat is, ami eredménytelen volt.

A rendőrség szerint több ezer adatot, információt, valamint több száz embert ellenőriztek a nyomozók. Eközben került a látókörükbe egy 30 éves ózdi férfi, akiről kiderült, hogy szeptember első tíz napjában alkalmi munkásként dolgozott a menhelyen, ahonnan szeptember 11-én tűnt el. A férfit lopás miatt körözték a Mosonmagyaróvári rendőrök is, ez alapján fogták el kedden, Budapesten a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberei.

A gyanú szerint a férfi 2008. szeptember 10-én este a bőnyi menhely hátsó részén összeveszett Eva Rhodes-szal, majd többször fejen ütötte a nőt. A menhely tulajdonosa meghalt, a férfi elégette a holttestet, a maradványokat pedig a szemközti udvarban ásta el. A férfi a gyilkosság után elvitte halott munkaadója laptopját és 7000 forintját.