Tóba fulladt egy társait mentő férfi

2009.04.27. 13:58
Tóba fulladt egy fiatal férfi hétfőre virradóan Heves megyében, miközben társait mentette. A férfi a bányásztóba begurult autójából próbálta kimenekíteni barátnőit, akiknek sikerült is kiszabadulni.

Egy négyfős társaság - két férfi és két nő - Heves-Alatkán, egy bányatónál horgászott hétfő hajnalban. Haza akartak menni, ezért a csapat férfi tagjai pakolni kezdtek, két társuk pedig beült az autóba és ott várakozott. A kocsi azonban gurulni kezdett és egyenesen a horgásztóba hajtott. A felszerelésekkel foglalkozó férfiak ezt látták, és utánuk ugrottak.

A két nő kiszabadult az autóból és a partra jutott, azonban egyik megmentésükre induló társuk elmerült. Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a helyszínre tűzoltók, rendőrök és egy speciális mentőcsoport érkezett búvárokkal. Fél 4-kor a rossz látási viszonyok miatt felfüggesztették a keresést, reggel 8-tól azonban ismét nekiláttak. Az autót még a délelőtt folyamán megtalálták, és nemsokára előkerült a 21 éves detki férfi holtteste is. A rendőrség az esetet közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja.