Natália
1 °C
7 °C

Vádat emelnek a rendőrökre támadó hevesi romák ellen

2009.04.29. 11:03 Módosítva: 2009-04-29 11:27:49
Elkészült a vádirat a Hevesen februárban történt roma-rendőr affér ügyében, írja a heol.hu. Négy embert vádolnak csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint elkészült a vádirat M. Ferenc és társaival szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, olvasható a heol.hu-n.

A hevesi Dankó Pista utcából idén február 7-én egy férfi és egy nő azzal hívta fel a rendőrséget, hogy a házuk előtt valakik verekednek. A járőrök kimentek a helyszínre, de nem tapasztaltak semmi szokatlant, ezért visszatértek a kapitányságra. Ekkor újabb bejelentés érkezett, ismét odahajtottak.

M. Ferenc rátámadt a rendőrökre, felelősségre vonta őket egy korábbi intézkedés miatt. Körülöttük rövid időn belül kisebb - körülbelül 20 fős - tömeg alakult ki, az elsőrendű vádlott arra biztatta őket, hogy "üssék agyon, öljék meg" a kocsiban ülőket. A másodrendű vádlott, Sz. Sándor egy lapáttal fenyegette meg a rendőröket, akik - miután észrevették, hogy senki nincs mögöttük - hátramenetbe kapcsoltak, és elhajtottak a helyszínről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?