Hamis jegyeket gyártottak a Haladás meccseire

2009.05.07. 20:31
Három nyomdai dolgozó és egyikük fia ellen indított nyomozást a rendőrség Szombathelyen. Magánokirat-hamisítással és üzletszerű csalással gyanúsítják őket, mert hamis jegyeket gyártottak és árultak a Haladás mérkőzéseire.

Az ügyben a klub ügyvezető igazgatója tett feljelentést, miután április 25-én többen is hamis jeggyel próbáltak bejutni a Haladás-REAC NB I.-es mérkőzésre. A biztonsági szolgálat összesen 16 nézőtől vett el hamis jegyet. Ezek ugyanabban a szombathelyi nyomdában készültek, ahol a klub egyébként is gyártatja a belépőket, csakhogy hiányzott róluk a Szombathelyi Haladás Kft. bélyegzője.

A rendőrség nyomozást indított. Kiderült, hogy a nyomdában már korábban is készültek dupla sorszámozású jegyek, összesen 43 darab. Egy részükkel a nyomdai dolgozók, illetve hozzátartozóik próbáltak bejutni a szombathelyi stadionba, a többit az egyik nyomdász fia árulta. Összesen négy embert gyanúsít a rendőrség magánokirat-hamisítással, illetve üzletszerű csalással. A büntetés ezért egy, illetve két évig terjedő szabadságvesztés lehet.