Rendőrökre támadtak a Fradi-szurkolók

2009.05.10. 21:23 Módosítva: 2009.05.12. 12:23
Két rendőr megsérült, miután az FTC szurkolói vasárnap este rájuk támadtak. Egy embert rendőri intézkedés elleni ellenszegülésért állítottak elő, egyet hatósági személy elleni erőszakért.

Összecsaptak a rendőrökkel a Fradi-szurkolók, miután a szurkolói csapat játszott meccset Újpesten. A Ferencváros Futball Club a Róna ellen győzött a BLASZ 4-ben, és így bajnok lett.

A szurkolók kemény magjának 60 fős csoportja busszal indult haza a meccsről, majd az elvonulásukat biztosító rendőrökre támadtak. Egy rendőr megsérült, miután fejbe dobták.

Egy embert rendőri intézkedés elleni ellenszegülés miatt, egyet pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt állítottak elő, közölte az Indexszel Papp Judit a BRFK sajtóügyeletese.

A csoport metrón utazott tovább, de itt már a rendőrség bevetési egysége is kísérte őket. A Népligetnél ismét a rendőrökre támadtak, és itt is megsérült egy járőr.

A rendőrség a csoport vonulásáról videó- és képfelvételeket készített, így további intézkedések is várhatók, mondta az Indexnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.