Egy nő és hét diáklány verte Dzsenifert

2009.05.20. 09:04 Módosítva: 2009.05.20. 09:20
A 15 éves K. Dzsenifert (15) verte meg múlt hét szerdán a pásztói iskola udvarán hét diáklány és egy felnőtt nő.

A tini feljelentést tett, bár támadói megfenyegettek, hogy elvágják a torkát, ha beszél a történtekről, írja a Blikk.

"A Mikszáth gimnáziumba járok, az öcsém és a húgom pedig az általános iskolába. Az egyik lány megrugdosta és leköpte a testvéremet, kérdőre vontam, hogy miért tette, mire azt válaszolta: „Én is tudok a családommal jönni” – emlékezett vissza a borzalom előzményeire a kamasz lány.

Dzsenifert az iskola után az udvaron várták nyolcan. "Elindultunk egy másik irányba. A lány nővére felém rúgott és leköpött, majd a felnőtt ököllel megütött. Aztán mind a nyolcan elkezdtek rugdosni, lökdösni, a hajamat tépni, ököllel verni. A földre estem, de még ekkor sem hagytak békén. Letépték a ruhámat. Körülbelül tíz percig vertek, és csak akkor hagyták abba, amikor megcsörrent a telefonom. Az apukám hívott" – mondta lehajtott fejjel a diáklány.

Az édesapának, Ferencnek (47) Dzsenifer kisebb testvérei mondták, hogy nővérüknek vitája volt a suliban, így az apa már izgult lányáért.

"Amikor meghallottam a lányom sírós hangját, azonnal biciklire pattantam. Elmentünk a rendőrségre, és utána bevittem az orvoshoz. Mentővel vitték a salgótarjáni kórházba, agyrázkódása volt".

Csoportos garázdaság miatt indult eljárás az ügyben, mondta Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak. Három hónap alatt három verés volt. Az oktatási tárca sajtóosztályán azt mondták, az iskolai erőszak megfékezése érdekében közel egy évvel ezelőtt Hiller István létrehozta az Iskola Biztonságáért Bizottságot. Több jogszabályt is módosítottak azóta, de a Dzseniferéhez hasonló eseteket nem tudják megakadályozni.