Nyúlketrecben tartotta a kutyákat

2009.05.23. 15:51
Több tucat kutyát találtak nyúlketrecekben és a sötét pincébe zárva egy jákói asszonynál az állatvédők, akiket egy helybéli értesített telefonon. Több kutya nagyon rossz állapotban, rajtuk kívül kecskéket, kiscsibéket és madarakat is találtak. A hatósági állatorvos is vizsgálódik az ügyben.

Csaknem 50 kutyát több tucat kiscsibét, kecskéket és madarakat tartott egy jákói asszony borzasztó körülmények között a házában és annak környékén. A telefonhívásra a helyszínre érkező állatvédők borzasztó körülményeket találtak a jákói asszony házánál.

20 kutyát egy fóliasátor alatt tartottak, a pince sötétjében pedig több állat élt a mocsokban. Körülbelül 10 kutya pedig kint volt kikötve a tűző napon, víz és élelem nélkül. Az állatvédők összesen 46 kutyát számoltak össze, közülük többet nyúlketrecben, nagyon kicsi helyen tartottak. Ugyancsak egészen kis helyen csaknem egy tucat kecskét találtak saját ürülékükben, mondta Szántó Brigitta a Philiph Természet és Állatvédő Egyesület elnökhelyettese.

A kutyákon és a kecskéken kívül kiscsibéket és madarakat is találtak a háznál, szintén borzasztó körülmények között. Az állatok tartátására nem volt engedélye a tulajdonosnak, a kutyák közül pedig egy sem volt beoltva. A helyszínre a hatósági állatorvost is kihívták, így az ügyben az Állategészségügyi igazgatóság is vizsgálódik. Ha a hatósági állatorvos úgy találja, hogy állatkínzás történt, azonnal feljelentést tesz a rendőrségen.