Tizenötmillióra perelik a dombóvári kórházat

2009.05.27. 08:59
Tizenötmillió forintra pereli a dombóvári kórházat egy tavaly október 20-án elhunyt asszony családja, mert az intézményben nem ismerték fel a beteg súlyos méhgyulladását. A kórház igazgatója elismerte a tévedést, a hibázó nőgyógyász azonban egy továbbképzéssel megúszta - írja a Tolnai Népújság.

Az asszony a halála előtt három nappal fordult fájdalmaival orvoshoz, a nőgyógyász azonban nem ismerte fel a betegséget, laborvizsgálat után hazaküldte a nőt mondta el a Tolnai Népújságnak Sándor Attila, a család ügyvédje. Végül mentő szállította kórházba, ahol kiderült, hogy a műtét elkerülhetetlen, de azt nem hajtották azonnal végre - olvasható a cikkben. Az operáció során kiderült, hogy a betegnek hashártyagyulladása van, amely a méh súlyos gyulladásának következménye. Bár a méhet eltávolították, az asszony meghalt.

Kerekes László, a dombóvári kórház igazgatója közölte: a kórházi vizsgálat igazolta, hogy diagnosztikai tévedést követett el a nőgyógyász, őt az eset után továbbképzésre küldték. Az igazgató szerint azonban a páciens krónikus betegsége miatt nem biztos, hogy életben marad, ha időben felismerik a méhgyulladást.