Magyarország három keréken

2009.05.28. 13:03
A két fiatalember oldalkocsis motorján újra elindul felfedezni Magyarország rejtett kincseit, Mohácstól Szobig a Dunántúlon, szigorúan a határ mentén haladva. Az utazásról film készül, a terv keretén belül az ország már körbemotorozott keleti részének legjobb képei megtekinthetőek a Millenáris Parkban.

Hamarosan elindul Mohácsról útja második felére a Pannónia 3 keréken projekt. Harsányi Csaba és Bruckner György egy 1959-es, oldalkocsis Pannónia motoron fedezi fel Mohácstól Szobig az ország nyugati részét, szigorúan a határhoz legközelebb eső utakat használva, 200 településen és 1500 kilométeren keresztül.

A páros várhatóan május 29-én indul Mohácsról és a tervek szerint június 21-ére érkeznek meg Szobra. Utazásuk közben megpróbálnak minél többet megtudni a térségről, ahol vannak, történelméről, természeti kincseiről, hagyományairól, az ott élő emberek életéről, szokásairól, és persze a hely jellegzetes gasztronómiájáról.

A hazai felfedezőút első része már tavaly lezajlott, mintegy 20 nap alatt motorozták körbe az ország keleti részét szigorúan a határ mentén, 1880 kilométeren és 200 településen keresztül. Utazásuk közben több mint 900 fotót, 20 videót, több mint 50 órányi HD minőségű anyagot és 43 riportot készítettek, melyek rengeteg érdekességet, furcsaságot, szépséget örökítettek meg.

Tudja Ön, hogy hol van a magyar Grand-Canyon? Vagy, hogy hol van eltemetve a Rolling Stones főhangmérnöke? Milyen a pocsaji slambuc? 2009. április 28 - június 01 között a Millenáris Parkban megtekinthető az eddig elkészült képek közül a 30 legjobb, a http://p3k.blog.hu/ -n pedig élőben nyomon követhetik az érdeklődők a kalandos utazást.