Felborult egy magyar busz Kolozsvár közelében

2009.05.29. 13:20
Hét magyar sebesült meg pénteken Kolozsvárnál, amikor egy szlovák kamion hibájából felborult egy magyar rendszámú kisbusz.

Hét magyar állampolgárt szállítottak kórházba Romániában egy buszbaleset után. A harminc személyt szállító busz egy szlovák kamion hibájából felborult. A baleset Kolozsvár közelében történt.

Rendőrségi források szerint a huszonhét utast szállító, magyar rendszámú kisbusz felborulása miatt tizenegy személy szenvedett sérüléseket, közülük hárman súlyosabbat.

A Kolozsvártól mintegy 50 kilométerre levő Pusztatopa (Topa) közelében helyi idő szerint 10 óra 45 perckor történt a baleset. Egy utánfutós szlovák kamion vezetője nem tartotta be az előtte haladó jármű mögött a szükséges követési távolságot, emiatt amikor ez utóbbi megállt, a kamionnak hirtelen fékeznie kellett. Ezért az utánfutó átcsúszott az út másik oldalára, amelyen éppen a magyar kisbusz haladt szabályosan a szemközti irányból, és amely az utánfutóval ütközve az út szélén lévő árokba borult.

A helyszínre érkező mentők tizenkét személyt láttak el, hét utas - mindegyik magyar állampolgár - esetében pedig szükségesnek tartották a kórházba szállítást. Horea Simu, a kolozsvári mentőszolgálat főorvosa elmondta, hogy tudomása szerint egy közülük nem kívánt kórházba vonulni, így a baleset helyszínéről csak hét embert vittek a kolozsvári baleseti kórházba. A főorvos úgy tudja, egyikük combnyaktörést, egy másik alkarcsont-törés szenvedett, egy harmadik pedig agyrázkódást kapott. Őt tomográfiai és idegsebészeti vizsgálatnak kell alávetni. A többi utasnak csak kisebb fejsérülései vannak, mondta a főorvos.