Berlusconiról készült partifotókat foglaltak le

2009.05.30. 20:21
Az olasz ügyészség elrendelte szombaton annak a több száz fényképnek a lefoglalását, amelyek publikálását a kormányfő meg akarja akadályozni. A fotókon állítólag melltartó nélküli fiatal nők látszanak Silvio Berlusconi szardíniai villájának kertjében.

Az ügyészségi határozat az után született, hogy Berlusconi ügyvédje, Niccolo Ghedini panasszal élt a lesifotós ellen, aki csaknem 700 képet készített a Villa de Porto Rotondo közelében az olasz kormányfő magánpartijáról - közölte az ANSA olasz hírügynökség. A fotóst, Antonello Zappadut visszaéléssel vádolták meg, mert el akarta adni két celebmagazinnak a képeket, amelyek Berlusconi szerint megsértik a magánéletéhez való jogát.

Berlusconi három nappal ezelőtt levelet írt a Garante della Privacy nevű információvédelmi ügynökségnek, és abban azt követelte, hogy gátolják meg a fényképek nyilvánosságra kerülését - közölte két napilap, a La Stampa és a Corriere della Serra. A lapok szerint egyes fotókon a 72 éves kormányfőt néhány hiányos öltözetű, vagyis topless hölgy társaságában látni egy teraszon a villa belső udvarában. Zappadu, a lesifotós saját levelében, amit a Corriere della Serra leközölt, azt állította, hogy a képek olyan külső helyszínekről készültek, amelyek nem tekinthetők magánterületnek.

A fotóügy mellett Berlusconinak válni készülő nejével is küzdenie kell. A kormányfőre, aki ellen második felesége, Veronica Lario már beadta a válókeresetet, egyre nagyobb nyomás nehezedik, magyarázatot kell adnia ugyanis a 18 éves Noemi Letiziaval fenntartott kapcsolatáról. Berlusconi csütörtökön tagadta, hogy intim kapcsolata lenne egy fiatalkorú lánnyal.

Zappadu, a lesifotós nem először kerül közvetve összetűzésbe Berlusconival. Két éve az Oggi nevű pletykalapnak adott el fotókat, amelyek ugyancsak ifjú nők társaságában mutatják a kormányfőt, szintén a szardíniai villában. Az egyik képen az egyik hölgy Berlusconi térdén ül, egy másikon pedig egy másik hölgy kéz a kézben sétál a kormányfővel.