Topolánek pucérkodik a partifotón?

Mirek Topolánek volt cseh kormányfő fotómontázsnak nevezte azt a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök villájában készült képet, amelyen egy vele azonosított meztelen férfi látható kitakart arccal. Korábban tagadta, hogy látható lenne a képeken, amelyek kiszivárogtatását politikai ellenfelei támadásának nevezte.

"Teljesen egyértelműen fotómontázs. Másrészről pedig brutálisan behatoltak a magánéletembe, mivel ez egy magán üdülés volt" - jelentette ki Mirek Topolánek volt cseh miniszterelnök pénteken a Mlada fronta Dnes cseh lap honlapján, miután az El País spanyol napilap öt fényképet hozott nyilvánosságra, amelyen félmeztelen nők és pucér politikusok láthatók Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök villájában.

Az egyik képen egy meztelen férfi látható, amint éppen egy napozó nő fölé hajol. A férfit korábban Niccolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje Topolánekkel azonosította, ugyanakkor a volt cseh miniszterelnök tagadta, hogy bármilyen felvétel is készült volna róla a villában, bár azt elismerte, hogy egy hetet töltött ott barátnője és fia társaságában. Most azt mondta, hogy "semmi rossz vagy kompromittáló dolog nem látható a képeken".

Topolánek politikai ellenfeleit vádolja a képek kiszivárogtatásával, szerinte az egészet az európai parlamenti választásokra időzítették. "Nem gondoltam volna, hogy az Európai Szocialista Pártnak ennyire fontos ez a voksolás, hogy ennyire őrült támadással és manipulálással álljanak elő"- fogalmazott a cseh politikus.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök korábban próbálta megakadályozni a villájában készült fotók megjelenését. A fényképeken a szardíniai villa kertje látható, néhányon Berlusconi oldalán kitakart arcú nők pózolnak, más fotókon pedig bikiniben vagy félpucéron napozó nőket lehet látni. Olasz ügyészek az előző héten rendelték el a lesifotós által készített fényképek elkobzását.

Szerdán egyébként nyomozást indítottak Berlusconi ellen a hivatali helikopter nem megengedett használata miatt. Állítólag privát vendégeit - köztük egy flamenco-táncost -szállította a gépen a villájába.

Berlusconi az olasz közrádiónak korábban azt mondta: "nincs félnivalóm, ezek teljesen ártatlan fotók. Viszont agresszív behatolás történt a magánéletembe, amit visszautasítok". A képeken egyébként egy akkor még 17 éves lány is látható, aki miatt beadta válókeresetét Berlusconi felesége.