Közúti sorompó nyársalt fel egy teherautósofőrt

2009.06.15. 16:30 Módosítva: 2009.06.15. 16:30
Egy közúti sorompó acélcsöve fúródott egy teherautó-vezető mellkasába az észak-ukrajnai Szumi közelében. A férfit a cső egy darabjával a mellében szállították kórházba.A sorompó karja csaknem merőlegesen meredezett az úttest irányába. Valószínűleg nem sokkal korábban a tomboló vihar fordította ki a helyéből, jelentette hétfőn az ukrán UNIAN hírügynökség.

A sorompó átütötte a vezetőfülke szélvédőjét, s valósággal felnyársalta a jármű vezetőjét, aki a csodával határos módon életben maradt, s még az eszméletét sem veszítette el. Az eset szemtanúi azonnal a segítségére siettek, ám nem tudtak mit tenni.

A helyszínre kiérkező mentősöknek is a tűzoltóság segítségét kellett igénybe venniük, akik előbb rögzítették, majd elfűrészelték a csövet. A sérültet a mellkasából kiálló csaknem egyméteres csődarabbal együtt helyezték át a mentőautóba, amely kórházba szállította.

A csövet a sebészeknek sikerült eltávolítaniuk, ám az számos létfontosságú szervet megsértett, így a páciens állapota továbbra is kritikus.