Elfogták a késes bankrablónőt

2009.06.17. 16:04 Módosítva: 2009.06.17. 16:07
Még csak 23 éves, de rablás, okirat-hamisítás és garázdaság miatt többször állt bíróság előtt az a lány, aki nemrég kirabolt egy szegedi takarékszövetkezetet. A hölgynek egy délelőtti rablás lett a veszte, ugyanis amikor kifosztott egy nőt, egy szemtanú felismerte, a rendőrök pedig elkapták.

Elfogták a rendőrök azt a 23 éves nőt, akit egy szegedi takarékszövetkezet kirablásával gyanúsítanak. A nő még május 29-én egy késsel rabolt ki egy belvárosi pénzintézetet, majd elmenekült. A szemtanúk leírása és a bank biztonsági kameráinak felvételei alapján használható személyleírással rendelkeztek a rendőrök.

Végül mégis úgy kapták el a hölgyet, hogy pár nappal korábban délelőtt kifosztott egy nőt az utcán Szegeden a Kálvária téren, és akkor egy szemtanú felismerte. A rendőrök a többszörösen büntetett előéletű 23 éves lányt kedden Magyarcsanádon fogták el.

A nyomozás érdekei miatt továbbra sem tudni, hogy mennyi pénzt zsákmányolt a nő a takarékszövetkezetben. Annyi biztos, hogy 23 éves életkora ellenére már rablás, okirat-hamisítás és garázdaság miatt többször állt bíróság előtt.

Szegeden az elmúlt hónapokban megszaporodott az személy elleni bűncselekmények száma, míg tavaly egész évben 523 ilyen eset történt a városban, addig csak idén ennél már több hasonló bűncselekmény történt. Így június 16-a óta a rendőrség megerősítette a városban a rendőri jelenlétet, egy szolgálat alatt 50 rendőr járta az utcákat, és a kapitányság folyamatosan fenntartja ezt a rendőri jelenlétet.