Vizsgálat a körömi verekedés ügyében

2009.06.17. 14:57
Elrendelte a Borsod megyei Főügyészség a vizsgálatot a körömi verekedés ügyében csoportosan felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, közölte szerdán a Roma Sajtóközponttal a szervezet szóvivője.

Mint arról az Index beszámolt, egymásnak estek egy családi rendezvény résztvevői szombaton késő este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Körömben. Az MTI szerint ballagás ünneplése közben szólalkoztak össze páran, a veszekedés aztán tömegverekedéssé fajult.

Először Tiszaújvárosból érkeztek ki rendőrök, majd amikor nem tudták megfékezni a verekedőket, Miskolcról erősítést kértek. A családi esemény résztvevői nekitámadtak az egyik rendőrautónak is, a jármű szélvédőjét betörték. Személyi sérülés nem történt.

A Roma Sajtóközpont szerint az erősítésként kivezényelt kommandósok több tucat embert megvertek, köztük polgárőröket is. A körömi roma önkormányzat elnöke a kisebbségi ombudsmannál, a helyi polgárőrség parancsnoka pedig az Országos Polgárőrszövetségnél tett panaszt a rendőri intézkedés miatt. Közben a romák az orvosi látleleteket is gyűjtik egy ügyészségi feljelentéshez.