Útközben meghalt egy repülő pilótája

2009.06.18. 17:48 Módosítva: 2009.06.18. 21:55
A másodpilóta tette le csütörtökön azt a Brüsszelből induló repülőgépet, amelyiknek a pilótája az Egyesült Államok felé útközben szívroham miatt életét vesztette. Az utasok csak leszállás után értesültek a történtekről.

Útközben meghalt a Conintental Airlines Brüsszelből az amerikai New Jerseyben található Newarkba tartó repülőgépének pilótája. A Boing 777 irányítását a másodpilóta vette át, írja a Fox News.

A repülő 247 utassal a fedélzetén csütörtök délelőtt 9:45-kor indult Belgium fővárosából, és helyi idő szerint délben, közép-európai idő szerint este hatkor sikeresen leszállt a newarki repülőtéren.

A Continental Airlines tájékoztatása szerint szívroham miatt életét vesztő pilóta 61 éves volt, és már 21 éve dolgozott a társaságnak. A CBS szerint a pilóta 3-4 órával felszállás után halt meg, a fedélzeten egy orvos megerősítette, hogy a férfi életét vesztette.

Az utasok semmit sem tudtak a történtekről, az egyik fedélzeten utazó nő azt mondta, hogy csak annyit hallottak, hogy valakinek orvosra van szüksége.

 "A repülő továbbra is két pilóta irányítása alatt biztonságban folytatta útját" - tájékoztatott még leszállás előtt a repülőtársaság. A repülő személyzete kelet-parti idő szerint fél 11-kor tájékoztatta az amerikai légügyi hatóságokat a történtekről és várható érkezésükről. A légiirányítók soron kívül engedélyezték a landolást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport