Fegyház a hatéves lányát megrontó öregcsertői pedofilra

2009.06.25. 11:09
Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a szegedi táblabíróság csütörtökön azt az öregcsertői férfit, aki másfél évig fajtalankodott saját hatéves lányával.

A Szegedi Ítélőtábla tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek azt az öregcsertői férfit, aki a vád szerint többször is megerőszakolta saját kislányát. A férfit jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság.

A 45 éves férfi rendszeresen bántalmazta feleségét és négy gyermekét, ezért az asszony 2006 márciusában elvált tőle. A betanított munkásként dolgozó férfi a válás ellenére közös háztartásban élt volt feleségével és négy gyerekével Öregcsertőn. Továbbra is bántalmazta családját, ezért a nő többször is elköltözött gyerekeivel, de mivel anyagi okok miatt nem tudott máshol megfelelő lakást biztosítani, mindig visszatértek a közös házba.

A felügyeletére és gondozására bízott, 2000-ben született lányát a vádlott 2006 szeptembere és 2008 márciusa között többször is az ágyába fektette maga mellé. A kislány nem akart ott éjszakázni, ezért az apja megfenyegette, a gyerek így teljesítette a férfi kérését.

Kislánya kiszolgáltatott helyzetét kihasználva a vádlott fajtalankodott az ez ellen tiltakozó gyerekkel, és megfenyegette őt, hogy a történteket ne mondja el senkinek. A megfélemlített kislány végül 2008. március 30-án édesanyjának beszámolt a történtekről, aki értesítette a hatóságokat.

A vádlott az ellene felhozott vádakat az eljárás során mindvégig tagadta.