Már huszonegy magyar H1N1-betegről tudnak

2009.07.06. 14:56
Vasárnap hét újabb pozitív mintát talált az ÁNTSZ, így már huszonegyre emelkedett a magyar H1N1-fertőzöttek száma. Közülük két új beteg szorul kórházi ellátásra.

Huszonegyre emelkedett az új típusú influenzás megbetegedések száma Magyarországon, miután vasárnap újabb hét pozitív vizsgálati eredmény született, közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn.

A hét új beteg mintái közül négy egy külföldi cég dolgozóitól származott, míg három pozitív eredmény az ugyanezen munkahelyen dolgozó egyik beteg családtagjaitól. A családtagok között egy 4 és egy 2 éves kisgyermek is van. A cég hét beteg dolgozója közül kettő szorul kórházi ellátásra, áll az ÁNTSZ közleményében.

Közölték továbbá, hogy az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének epidemiológusai tovább folytatják az érintett betegek kapcsolatainak felkutatását.

Az ÁNTSZ a legutóbb pénteken jelentett új típusú influenzás megbetegedésről: a tizenkettedik fertőzött egy 38 éves férfi volt, akinek az egyik munkatársa nem sokkal korábban tért vissza az Egyesült Államokból.