Lelőtték a dél-karolinai sorozatgyilkost

2009.07.07. 08:35 Módosítva: 2009.07.07. 08:50
A férfi június végén hat nap alatt öt embert ölt meg, rablási kísérlet közben lőtték agyon.

Agyonlőttek a rendőrök az Egyesült Államokban egy sorozatgyilkost, aki a hatóságok szerint korábban öt embert ölt meg Dél-Karolinában. Ezt kedden közölte a BBC. A 41 éves Patrick Tracy Burris-t egy rablási kísérlet közben lőtték le a rendőrök, a dél-karolinai Gaffney városától 50 kilométerre. A helyi média szerint a szakértői vizsgálat már meg is erősítette, hogy a fegyverében talált golyók ugyanolyanok, mint amilyennel az öt emberrel végeztek.

A rendőrség szerint a férfinek 25 oldalas bűnlajstroma van, és áprilisban helyeztek feltételesen szabadlábra nyolc börtönév után. "Az igazságszolgáltatásnak magyarázatot kell majd adnia arra, hogy egy ilyen alak miért lehetett szabadon" - mondta Reggie Lloyd , az állami rendőrség vezetője.

A rendőrség egyelőre nem tudja, mi volt az indítéka a férfinak. A gyilkosságok június 27-én kezdődtek, a férfi hat napon belül öt emberrel végzett a dél-karolinai Cherokee megyében. Először lelőtt egy 63 éves farmert, azután egy 83 éves nő és 50 éves lánya holttestét találták meg. Legutolsó áldozata, egy 15 éves lány volt, akit az apjával együtt lőtt le a család bútorüzletében. A bűnügy felderítésén csaknem száz nyomozó dolgozott, éjjel-nappal.

A sorozatgyilkos által terrorizált őszibarack-termesztő megyében sokan elhalasztották függetlenség-napi vakációjukat, és felfegyverkezve bezárkóztak otthonukba. A seriff óva intette a házaló ügynököket és az országúton lerobbanó autósokat, nehogy bárhova bekopogtassanak, mert a pánikba esett emberek lelőhetik őket.