A francia turisták a legrosszabbak

2009.07.10. 08:46
Egy szállodaigazgatókat megkérdező felmérés szerint világviszonylatban a francia turisták a legrosszabbak, legalábbis közülük sokan nem beszélnek idegen nyelveket, és arrogánsak is külföldi újtaikon. Az élen a japánok, Európából a britek és a németek végeztek.

A francia turisták a legrosszabbak a világon, közülük sokan nem beszélnek idegen nyelveket, fukarkodnak a borravalóval, és még udvariatlanok is, derült ki a világ különböző pontjain élő 4500 szállodaigazgató megkérdezésével készített felmérésből.

"Leginkább arról van szó, hogy csak nagyon kicsit, vagy pedig egyáltalán nem beszélnek angolul, amikor külföldön vannak, és a helyi nyelveket sem nagyon ismerik" - mondta a TNS Infratest közvélemény-kutatását megrendelő Timothee de Roux, az Expedia utazási ügynökség marketing igazgatója a Reutersnek.

A megkérdezettek azt is nehezményezték, hogy szerintük a franciák a többi ország turistáihoz képest jóval kevesebbet költenek külföldön. De Roux emlékeztetett rá, hogy Franciaországban a borravalót már beleszámítják az étlapon szereplő árba az éttermekben, és sok francia turista külföldön is ennek megfelelően fizet.

A felmérésben világviszonylatban a japánok végeztek az élen, míg az európai országok közül a briteket és a németeket ítélték meg a legkedvezőbben.