Oszama bin Laden elgázosította a fia kutyáit

2009.07.10. 14:53 Módosítva: 2009.07.10. 14:53
Könyvet írt a terrorista fia és ex-felesége, melyben kiteregetik a családi szennyest, és az érzelmeiket.

A hónap elején jelent meg a legújabb bestseller várományos könyv, melyet Oszama bin Laden negyedik fia, a 28 éves Omar, és az anyukája, Najwa írtak. A mű legérdekesebb része, ahogy Omar az apa-fiú kapcsolatot a házi kedvencek ellen elkövetett kegyetlenkedéssel festi le: szeretett kutyusait ugyanis elgázosította a terrorista-vezér, egy biológiai fegyver tesztelésének voltak a részei. „Akkor jöttem rá, hogy apám az ördög."

Omar a könyvben idézi fel, amikor 1996-ban, 15 éves korában az apja magával vitte Tora Bora hegyes-dombos vidékére, ahol testközelből láthatta a terrorista táborokat.

000 Nic260539

A szerzőpáros a 320 oldalas munkában kitér Amerikára is, és rövid jellemzést ad az ottani emberekről. Kedvesnek és barátságosnak találják őket, akikkel könnyű együttműködni a hétköznapokban. Omar egyszer tett egy nagy bevásárlótúrát Indianapolisban a barátnőjével, és nagyon élvezte.

Ezután a mama vallomásai következnek: „Nem voltam mindig Oszama bin Laden felesége. Egyszer én is egy ártatlan gyermek voltam, a kislányok megszokott álmaival."

Természetesen nem csak magukról mesélnek ebben az alkotásban, hanem a családfőről is szolgáltatnak némi információt a fürdőruhás, családi archívumból kiemelt fotók mellett. „Jobban gyűlölte az ellenségeit, mint amennyire a családját szerette" – írják bin Ladenről.