Rommá plasztikázta a saját arcát egy nő

2009.07.11. 15:41
Tíz dollárért vett némi szilikont, elolvasta a szakirodalmat a neten, majd az arcába és az ajkába nyomta egy 54 éves nő, aki olcsón akart fiatalodni. A házi műtét miatt a felismerhetetlenségig eltorzult az arca, és műtétek sora vár rá.

Sikerült az első helyreállító operáció azon az amerikai nőn, aki takarékoskodásból önmagán végzett arcplasztikai beavatkozást. Azonban további műtétek várnak a kaliforniai Dulinban élő, 54 éves háromgyermekes anyára, aki egyszerűen fiatalodni szeretett volna. Először elment egy plasztikai sebészhez, akit kifaggatott az ilyen műtétekről.

Mivel úgy vélte, hogy minden beszerezhető az interneten, vett tíz dollárért a világhálón egy ampulla zselés szilikont és hozzá megfelelő injekciós felszerelést is. Elolvasott még néhány dolgot a neten, majd abból a megfontolásból, hogy ő maga is megteheti azt olcsón, amit a plasztikai sebészek méregdrágán, befecskendezte a szilikont az ajkaiba és az arcába.

Az önszépítési kísérleteknek borzalmas következményei lettek: a nő arca a felismerhetetlenségig eltorzult. A mentőműtétet elvégző plasztikai sebész, Steven Williams szerint nem egyedülálló eset az 54 éves asszonyé. Egyre többen próbálkoznak hasonlóval, aminek oka a spórolás és az a tévhit, hogy a plasztikázás nem is olyan nagy dolog.

Az első korrekciós műtét során Steven Williams kitisztította a nő arcát, ajkait. Utólag azt nyilatkozta, hogy műtét közben derült ki: sokkal bonyolultabb a helyreállítás, mint kezdetben gondolta, ezért biztosan további műtétek várnak a nőre. Az asszony azt mondta az orvos szerint, hogy a gyógyulása után nyilvánosan fog beszélni rettenetes élményeiről, mert így talán mások okulnak majd. Arról nincs hír, hogy mennyibe kerül a nőnek a spórolás, vagyis a helyreállító műtétek sora.