Újabb szereplő a Balla-gyilkosság ügyében

2009.07.11. 11:09
Jelenleg Balla Irma fiát gyanúsítja a rendőrség, azzal hogy meggyilkolta a fideszes képviselőnőt. Ám a városi pletykák szerint, írj a Népszabadság, nemsokára megoldódik az ügy, ugyanis mostanában háromszor hallgattak ki egy börtönviselt férfit, aki Balla háza mellett dolgozott egy építkezésen. Azt azonban nem tudni, mit mondott a drogfüggő fiatalember, ugyanis a bíróság nem hozza nyilvánosságra a vallomásait.

Ismét tanúként hallgatott ki a a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság egy 30 éves debreceni férfit, D. Lajost, aki az elmúlt hetekben a rendőrségen három olyan vallomást tett, amelyek összefüggnek a meggyilkolt Balla Irma fideszes önkormányzati képviselő ügyével. A bíróság azonban, írja a Népszabadság, nem engedélyezte a vallomások nyilvánosságra hozatalát.

D. Lajos egyike volt azoknak a munkásoknak, akik 2007 márciusában (a gyilkosság előtti hetekben) Balla Irma házának közvetlen szomszédságában dolgoztak egy építkezésen. A férfi nem sokkal korábban (2007. március 10-én) szabadult az állampusztai börtönből, ahol lopás miatt 25 hónapot ült.

A drogfüggő férfi, aki a bíróságon tolvajként határozta meg önmagát, jelenleg is előzetes letartóztatásban van: június 8-án került fogdába betörések miatt. A Népszabadság információi szerint D. Lajos gyanúsítottként tett vallomásokat az elmúlt napokban, s ezek a vallomások szorosan összefüggnek a Balla-üggyel. A férfi a tárgyaláson ügyvédet kért - emiatt szünetet kellett elrendelni -, majd közölte: nem járul hozzá, hogy műszeres hazugságvizsgálatnak vessék alá. A tárgyaláson tanúként hallgatták ki D. Lajos édesanyját, aki azt mondta: a gyilkosság éjszakáján a fia otthon tartózkodott.

Mint ismert, az ügyészség jelenleg az áldozat fiát, S. Sándort gyanúsítja a gyilkosság elkövetésével. A fiatalember ügyvédje, Magyar György elmondta: kérték a bíróságtól, hogy megismerhessék D. Lajos vallomásait, de annak tartalmáról nem fogják tájékoztatni a sajtót, hiszen azt a bíróság megtiltotta.