Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Botrány lett Pablo Escobar kivégzett vízilovából

2009.07.17. 15:15
A kolumbiai kormány júniusban elrendelte a szabadon élő Pepe kilövését, mivel Pablo Escobar elhunyt drogbáró vízilova állítólag károsította a környezetet.

Az elhunyt Pablo Escobar vízilovának, Pepének kivégzése miatt állatvédők tüntettek Bogotában. Az ügy akkor kapott nagy visszhangot, amikor a kolumbiai újságok hasábjain napvilágot láttak azok a felvételek, amiken katonák parádéznak a lelőtt Pepe mellett.

000T TRMvd975852

Pepe annak a 23 fős hippo családnak a tagjaként került Afrikából Kolumbiába, amit a medellini drogkartell feje, Pablo Escobar hozatott a latin-amerikai ország észak-keleti részén fekvő magán állatkertjébe 1981-ben. Escobarral 1993-ban végeztek, ezt követően a Hacienda Nápoles és a hozzá tartozó állatpark az állam kezére jutott. Pepe és élettársa, Matilde, valamint csemetéjük, Pepito 2006-ban került szabadlábra, ahol aztán mindenre ráakadtak, amire csak szükségük volt.

A békés vízilócsalád nagy népszerűségnek örvendett a vidéken, a környék lakói olyannyira megszerették őket, hogy katonai beavatkozásra volt szükség ahhoz, hogy megfékezzék a vadászokra támadó farmereket.

A Pepe lelövéséről érkező hírek hatalmas felháborodáshoz vezettek, ennek eredményeként a kormány visszavonta Matilde halálos ítéletét. Matilde Pepe lelövése óta Pepitóval szökésben van. A Kolumbiából érkező hírek hallatán több állatkert, többek közt egy Costa Rica-i is, felajánlotta, hogy befogadja a drogbáró vízilovait.