Felvonulók közé hajtott egy autó

2009.07.19. 19:53
Valószínűleg rosszul lett egy idős sofőr a németországi Mendenben, és a tömegbe vezette Mercedesét. Három ember meghalt, sokan megsérültek.

Egy lövészünnepély résztvevői közé rohant egy autó vasárnap délután a nyugat-németországi Menden városban. Három ember meghalt, több mint negyvenen megsérültek - közölte Diemar Boronowski, a rendőrség szóvivője.

Az esős időjárás ellenére nagyon sokan voltak a St. Hubertus Menden-Nord lövészegyesület fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett utcai ünnepségeken. A tömeg éppen megérkezett a fesztivál fő helyszínére, a dísztérre, amikor egy sötét Mercedes az emberek közé rohant.

000T TRPar2677714

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, de a szándékosság valószínűleg kizárható. A Mercedest egy idős, 80 év körüli férfi vezette. A balesetben ő is megsérült, kórházban ápolják. A schwitteni lövészegyesület vezetője szerint lehetséges, hogy szívrohamot kapott a sofőr, és amiatt vesztette el az uralmát a kocsi felett.

000T TRPar2677749

Öt mentőhelikoptert és legalább hét mentőautót küldtek a helyszínre a sérültek ellátására. A sérültek közül hat állapota súlyos, egyiküké életveszélyes. A tömegben pánik tört ki, és több mint harmincan annyira megrémültek, hogy pszichológus segítségére szorultak.