Túlfutott egy gép a Koh Samui-i kifutópályán

2009.08.04. 12:53 Módosítva: 2009.08.04. 13:05
Balesetet szenvedett a Bangkok Air Krabiból Koh Samui-ba tartó járata. Leszállás közben túlfutott a leszállópályán és a régi irányítótoronyba ütközött. A hivatalos adatok szerint tízen sérültek meg, a helyi sajtó ennél többről tud.

A Koh Samui-i reptér régi irányítótornyának csapódott a Bangkok Airways járata 68 utassal és 4 fős személyzettel a fedélzetén. A balesetben a pilóta életét vesztette.

A hatóságok egyelőre tíz utas sérülését erősítették meg, a helyi sajtó negyvennél is több sérültről értesült. Egyelőre nem tudni magyar áldozatokról.

A gép egy másik népszerű üdülőhelyről, a dél-thaiföldi Krabiból szállított utasokat a nyaralószigetre, jelentette a BBC. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a sérültek nagy része turista.

"Nagyon rossz volt az idő a leszálláskor, zivatar volt erős széllel" - nyilatkozta a BBC-nek Kannikar Kemavuthanon, a polgári repülési hatóság vezérigazgatója. Tájékoztatása szerint a gép a most tűzoltóságként használt régi irányítótoronyba csapódott, a pilóta a becsapódás erejétől veszthette az életét.

Helyi beszámolók szerint az utasok egy része lábát törte, írja a BBC.