Leharapta riválisa fülét a BBC sztártörténésze

2009.08.05. 10:46
Legjobb barátjával találta egy ágyban gyermeke anyját a BBC fiatal sztártörténésze. Begurult, többször megütötte bizalmas barátját, akinek a füléből is leszakadt egy darab. Akár öt év börtönre is ítélhetik a történészt.

Szappanoperákba illő szerelmi drámába keveredett a BBC egyik fiatal sztárja, Laurence Westgaph történész. A viktoriánus Anglia történetének kutatója legjobb barátjával kapta rajta barátnőjét. A Daily Mail beszámolója szerint a 34 éves történész dühödten rontott rá jóbarátjára, Ben Blance-ra, akit többször is arcbavágott, és egyes beszámolók szerint leharapott egy darabot a füléből. Blance szemöldökcsontja is eltört.

A rabszolgakereskedelemmel is foglalkozó Westgaphot akár be is börtönözhetik, írja a Mail.

A bírósági tárgyalásokon elhangzottak szerint Westgaph meglátogatta 26 éves barátnőjét, egyben gyermeke anyját, Natalie Ingét, akit az ágyban talált Ben Blance-szal, aki a bíróságon elhangzottak szerint Westgaph "legközelebbi bizalmasa" volt. Rárontott Blance-ra. Háromszor megütötte, mire Blance a szájába dugta az ujjait, amikre Westgaph ráharapott.

Blance fülének egy darabja is leszakadt a dulakodás során. Eredendően azt gondolták, hogy Westgaph harapta le, de nem kizárt, hogy Blance rázuhant egy éles sarokra, és az vágta le.

Ügyvédje szerint Westgaphot megrendítette barátja árulása. "Blance-t családtagnak tekintették, karácsonykor is vendégül látták és gyakorta vacsorázott Westgaph édesanyjánál is" - mondta. Szerinte érthető védence felháborodása, hiszen Blance közeli bizalmasa volt, árulása felzaklatta.

John Chukwuemeka, az eljáró ügyész szerint a felek abban állapodtak meg, hogy a sértett fülsérülését balesetnek tekintik. Mint mondta, a vád számára elfogadható, hogy Westgaph bűnösnek vallotta magát a súlyos testi sértés vádjában, így ejtik a szándékos testi sértés vádját. Utóbbit akár életfogytiglani börtönnel is büntethetnék, most legfeljebb öt évre börtönözhetik be a történészt.