Kiesett a kórház teraszáról egy idős asszony

2009.08.13. 21:02
Combnyaktörést szenvedett az az idős asszony, aki egy ablakon kimászott egy békéscsabai kórház első emeleti teraszára, majd onnan leesett a főbejárat mellé. A kórház és a rendőrség is vizsgálatot indított az eset miatt.

Feltehetően egy első emeleti teraszról esett ki egy 76 éves nő szerdán éjjel a békéscsabai Réthy Pál Kórházban. Eddig annyi derült ki, hogy az idős asszony egy első emeleti ablakon kimászott az erkélyre, ahonnan leesett, és combnyaktörést szenvedett. Az idős asszonyt korábban egy vizsgálatra vitték be családtagjai a kórházba.

A kórház dolgozói este 11-kor vették észre, hogy a beteg eltűnt. Keresték, de az épületben nem találták, ezért értesítették a rendőröket és a hozzátartozókat is. Az asszonyt végül két órával később a főbejárat mellett, a földön fekve találta meg az egyik rokona.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, hogy felelős-e valaki a történtekért, vagy egyszerűen csak baleset történt, közölte Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrségi vizsgálat a család feljelentése után indult. Úgy tudni, a Réthy Pál Kórház belső vizsgálatot indított az ügyben, de ennek eredményére még várni kell.