Román kisbusz repült ki az M7-esről

2009.08.13. 06:33 Módosítva: 2009.08.13. 10:09
Tízen sérültek meg abban a balesetben, amely csütörtök hajnalban történt az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán Hollád térségében. A rendőrség szerint a sofőr elaludt a volánnál.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, Koncz András elmondta, hogy a baleset fél négykor történt, a román kisbusz, amelyben tízen utaztak - feltehetően vendégmunkások -, átszakította a két forgalmi sávot elválasztó szalagkorlátot és a Budapest felé vezető pálya belső sávjában állt meg. A balesetben hárman súlyosan, heten könnyebben megsérültek. Őket a nagykanizsai és a marcali kórházba szállították.

Az ügyeletes beszámolt arról is, hogy két utast feszítővágóval kellett kiszabadítani. Ebben a marcali és keszthelyi tűzoltók segítettek. A második sérültet félhatkor tudták átadni a mentőknek.

A baleset helyszínén a Nagykanizsa felé vezető oldalon teljes szélességében lezárták az autópályát, a főváros felé vezető oldalon a leállósávban haladhatnak a járművek - közölte a szóvivő nem sokkal hat óra előtt.