Konrád
8 °C
26 °C

Ámokfutás Németországban, halottak

2009.08.18. 22:15
Vérfürdőbe torkolló családi dráma történt kedden Németországban, a Düsseldorfhoz közeli Schwalmtalban. A rendőrség késő esti közlése szerint hárman meghaltak, egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.

A tettes egy 50 év körüli, válás előtt álló férfi, aki a háza előtt lövöldözni kezdett, majd bezárkózott. A rendőrséget délután fél öt tájban riasztották a lövéseket és kiabálást halló szomszédok. Több mint 200 kommandós és mentők érkeztek a helyszínre, az épületet körbezárták, a környéket lezárták.

A házat este nyolc óra előtt megrohamozták. A fegyveres férfi megadta magát. A rendőrök két halottat találtak a házban, egyet előtte. Egy súlyos sérültet kórházba szállítottak. Az áldozatok kívülállók, nem az elkövető rokonai - közölte a rendőrség.

Az eddigi értesülések szerint kedden délután az elkövetővel együtt heten voltak a házban, amelyet a férfi válása miatt el kell adni, vagy kényszerárverésre kell bocsátani. A jelenlévők között voltak önkormányzati emberek és egy ingatlanügynök. Három személynek sikerült kimenekülnie a házból, amikor a tettes lövöldözni kezdett. A rendőrség szerdán közöl részleteket az esetről.