György
16 °C
24 °C

Nem az albérlőre találtak rá a Lövőház utcában

2009.08.19. 12:47
Valószínűleg nem a lakás bérlőjének holttestét találták meg kedden a II. kerületi önkormányzat dolgozói Budapesten, a Lövőház utcában.

Az önkormányzati tulajdonú lakást egy hatvan éven felüli házaspár bérelte, s mivel a rendőrségi hírekben egy 45 éves ember szerepel, valószínűleg nem a bérlőt találták meg - olvasható a közleményben.

Az önkormányzat ismertetése szerint a házaspár korábban elmaradt a bérleti díjak befizetésével, leveleiket nem vették át. A helyhatóság többször próbálta felkutatni őket a családsegítő szolgálat segítségével, érdeklődött a kórházakban, a rendőrségen és a büntetés-végrehajtási intézeteknél, de a keresés eredménytelen volt. A városrész vezetése bírósághoz fordult a lakásbérleti szerződés felmondása miatt, amelynek ítélete két hónappal ezelőtt tette lehetővé, hogy feltörjék a lakást. A helyszínre kedden mentek ki, ekkor találták meg a holttestet.

A közleményben kitérnek arra, a házban lakóktól sem telefonon, sem levélben semmilyen értesítés nem érkezett az önkormányzathoz, amiben panaszkodtak volna a lakásra, vagy a bérlőkre. A férfi állítólag már hét éve halott volt.