Kirángatták bunkeréből a maffiafőnököt

2009.08.24. 15:41
Elkaptak egy olasz maffiafőnököt, aki Nápoly egyik negyedének kábítószer-kereskedelmét irányította. Giuseppe Bastone 2008 óta bujkált egy luxusbunkerben, amit egy 200 méter hosszú földalatti folyosón lehetett csak megközelíteni.

Olaszországban elfogták a nápolyi maffia egyik főnökét, aki egy földalatti bunkerben rejtőzködött. A 28 éves Giuseppe Bastone 2008 óta bujkált. A gyanú szerint Nápoly Scampia nevű negyedében az ő kezében volt a kábítószer-kereskedelem, amely dél-amerikai drogkartellekre támaszkodott. (A 80 ezer lakosú negyedben a munkanélküliség aránya az egyik legmagasabb Olaszországban.)

Bastonét Spanyolországban is keresték, ahol az utóbbi időkbe sok maffiózót tartóztattak le. Végül Scampiában, egy háromszor három méteres helyiségben bukkantak rá. A rejtekhely fel volt szerelve minden kényelemmel: tévé, hűtőgép, DVD-olvasó is akadt. A helyiség a külvilághoz egy 200 méteres alagúttal kapcsolódott, amelyben csak négykézláb lehetett haladni. Bejáratát egy lépcső alatti veremben alakították ki. Az olasz sajtó szerint a maffiafőnöknél nem volt fegyver, és nem tanúsított ellenállást letartóztatásakor.