Pokolgép robbant egy dél-szlovákiai gyárban

2009.08.25. 14:47 Módosítva: 2009.08.25. 16:56
Egy ember meghalt, öten pedig megsérültek egy Nyitra közelében lévő műanyagfeldolgozóban, amikor délelőtt robbanás történt. Először balesetre tippeltek, de később a rendőrfőkapitány megerősítette, hogy robbanószerkezet volt.

Pokolgép robbant fel kedden délelőtt a délnyugat-szlovákiai Nyitrától mintegy 35 kilométerre északra fekvő Nagytapolcsányban - közölte Ján Packa szlovák országos rendőrfőkapitány.

A robbanásnak egy halálos áldozata van, öt személy pedig megsérült. Az áldozat az a személy, aki a robbanószert az épületbe bevitte. A hatóságok nem zárják ki, hogy merénylet készült, és hogy az egymással versengő cégek, csoportok közti leszámolásról van szó. "A hátteret, az esemény okát még nem ismerjük, folyik a vizsgálat" - mondta Packa.

Az áldozatot egyelőre nem sikerült azonosítani, de az előzetes értesülések szerint szlovák állampolgárságú, valószínűleg környékbeli lakosról van szó.

Négy ember égési sebeit és csonttöréseit közepesen súlyosnak, egy nőét pedig súlyosnak minősítették az orvosok. A robbanáskor keletkezett tüzet a tűzoltók rövid idő alatt eloltották.

Az első jelentések még gázrobbanást valószínűsítettek, később viszont azt közölték, hogy a robbanás helyszínén nem volt semmiféle gázvezeték.