Móric
9 °C
15 °C

Felborult egy utasokkal teli román autóbusz az M7-esen

2009.08.30. 08:49
Gyerekek is voltak azon az autóbuszon, amelyik vasárnap hajnalban borult fel az M7-es 224-es kimométerénél. A sofőr valószínűleg elaludt vezetés közben.

Letért az autópályáról és felborult egy román rendszámú autóbusz az M7-es becsehelyi lehajtójánál vasárnap hajnalban. Az első információk szerinta sofőr megsérült, de a 49 utas épségben megúszta a balesetet.

A tűzoltók és a rendőrök a helyszínen az MTI-nek elmondták, hogy a Spanyolországba tartó, utánfutós autóbusz a lehajtónál átszakította az útszéli szalagkorlátot, majd az árokban mintegy 100 méterthaladva a felüljárónak ütközött és az oldalára dőlt. A 49 román utas - köztük mintegy tucatnyi kisgyerek - a busz tetőablakán keresztül mászott ki a járműből.

A sofőrt kórházba szállították, az első vizsgálatok alapján bordatörést szenvedett. Feltételezések szerint elaludhatott vezetés közben, amit az is alátámaszt, hogy fékezés nélkül törte át aszalagkorlátot, de defektnek nem volt nyoma.

A baleset nem sokkal hajnali fél négy után, a 224-es kilométernél, a Letenye felé vezető oldalon történt. Az autópályát ezen az oldalon teljes szélességében lezárták.

A szerencsés kimenetelű baleset után az utasok az autópálya szélén, pokrócokba burkolózva várták a hajnali órákban, hogy kiderüljön a további sorsuk. Egyes információk szerint ideiglenesen Nagykanizsára szállítják őket egy kölcsönkért járművel, de azt nem tudták megmondani, hogy mikor és mivel indulhatnak tovább eredeti úti céljuk felé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport