Cozma-gyilkosság: újabb gyanúsított előzetesben

2009.10.02. 18:50
A Cozma-ügyben szeptember 17-én elfogott hat férfi közül ötöt már akkor, a hatodikat pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A 23 gyanúsított közül már tizennégyen vannak előzetesben.

Előzetes letartóztatásba helyezett egy gyanúsítottat a Cozma-ügyben a Veszprém Megyei Bíróság pénteken, megváltoztatva ezzel az elsőfokú bíróság szeptemberi döntését, tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szeptember 17-én őrizetbe vett hat férfi közül ötöt már akkor előzetes letartóztatásba helyezett a veszprémi városi bíróság. B. Iván Tamás esetében azonban ezt nem látta megalapozottnak, a megyei bíróság azonban máshogy döntött.

A férfit pénteken beszállították az előzetes fogvatartottak büntetés-végrehajtási intézetébe, mondta a szóvivő. A szeptember 17-én elfogott férfiakat csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavaró módon, nyilvánosan elkövetett garázdasággal gyanúsítja a rendőrség.

Váradi Piroska ismertetése szerint a 23 gyanúsított közül a bíróság pénteki döntésével jelenleg tizennégyen vannak előzetes letartóztatásban, és közülük három személyt gyanúsítanak társtettesként elkövetett emberöléssel. Többek ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt folytatnak eljárást, tette hozzá.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját február 8-án egy szórakozóhelyi szóváltást követően gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársai közül Zarko Sesum szerb, Ivan Pesic horvát válogatott kézilabdázó életveszélyesen megsérült Mindkettőjükön életmentő műtétet kellett végrehajtani, s hosszú ideig kórházi kezelésre szorultak.