Hétfőn mindenkit ellenőriznek, aki Budapestre tart az M3-ason

2009.10.09. 13:31
A geleji pihenőbe terelnék az M3-as Budapest felé tartó forgalmát és minden autót ellenőriznének a rendőrök, vámosok, bevándorlásiak és az autópályafelügyelők hétfőn. Külön figyelnek majd a bűncselekmények elkövetésére utaló eszközök felderítésére.

A tervek szerint minden közlekedőt ellenőrizni fognak október 12-én, hétfőn az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán, a geleji pihenőnél. A Borsod megyei rendőrfőkapitányság szóvivője szerint az ellenőrzést a megyei főkapitányság ás társszervei, a vám- és pénzügyőrség, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és az Állami Autókezelő Zrt. végzik majd.

Reggel nyolc és délután kettő között a forgalmat leterelik majd, és a pihenőben ellenőrzik a járműveket, a vezetőket és az utasokat. Az átfogó ellenőrzés célja a közlekedés biztonságának javítása, a közlekedési balesetek ellenőrzése, a vám- és deviza-bűncselekmények kiszűrése, valamint az idegenrendészeti ellenőrzés.

Az ellenőrzés főbb feladatai, hogy kiszűrjék az ittasan vagy bódult állapotban vezetőket, ellenőrizzék a biztonsági öv használatát, a világítási szabályok betartását, leleplezzék a menetírókkal kapcsolatos visszaéléseket, ellenőrizzék a vezetési és pihenőidő szabályainak betartását.

Vizsgálják a menetokmányokat, ellenőrzik a túlsúlyos vagy biztosítatlan járműveket, kiemelten figyelnek majd a körözöttek kiszűrésére, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére, és bűncselekmény elkövetésére utaló eszközök, tárgyak felderítésére.