Kasztrálását kérte egy francia férfi

2009.10.18. 15:19
Nicolas Sarkozy köztársasági elnöktől kérte saját kasztrálását egy többszörös nemi erőszakért elítélt, visszaeső francia férfi, az egyik áldozat apja szerint ezzel csak enyhébb ítéletet akar kapni. Franciaországban vitáznak a visszaesők esetében felmerülő kémiai kasztrációról.

Saját kasztrálását kérte egy fiú elleni nemi erőszakkal vádolt, korábban hasonló bűncselekményekért bebörtönzött francia férfi Nicolas Sarkozy elnökhöz intézett levelében. Francis Evrard azt kérte a francia elnöktől, hogy műtéti úton távolítsák el heréit.

A férfit azzal vádolják, hogy 2007-ben elrabolt és megerőszakolt egy fiút, miután 18 évet töltött börtönben két másik fiú megerőszakolásáért. Az áldozat apja úgy véli, hogy a vádlott kérése szemfényvesztés, így próbál magának enyhébb ítéletet kieszközölni. "Miért most, tíz nappal a tárgyalás előtt? Megtehette volna két éve, vagy még mielőtt egyáltalán elkövette volna ezeket a bűnöket" - mondta a megerőszakolt fiú apja a francia televízióban.

Franciaország komolyan mérlegeli, hogy kémiai kasztrációnak (gyógyszereknek) veti alá egyes súlyos szexuális bűncselekmények elkövetőit, de a fizikai kasztrálás tilos. A kényszerű kémiai kasztrációról szóló vita a hónap elején újult fel Franciaországban, amikor egy feltételezett visszaeső bűnöző megerőszakolt és meggyilkolt egy nőt.