Biztonsági őrök és alkalmazottak fosztogattak egy áruházat

2009.10.21. 13:45
Több millió forintos leltárhiány miatt kért rendőri segítséget egy csömöri áruház. A rendőrségnek egyelőre 11 gyanúsítottja van, akik nagyrészt az áruház alkalmazottai és a külsős biztonsági cég emberei közül kerültek ki. A gyanúsítottak vagy átkódolták az árukat, vagy egyszerűen kitolták a parkolóba.

Tavasztól őszig dézsmálták egy csömöri áruház (az Index úgy tudja a Bricostore) készleteit egyes – biztonsági őrökkel és álvásárlókkal együttműködő alkalmazottak. Az Index információi szerint alapvetően két trükköt alkalmaztak. Egyrészt átkódoltak termékeket, és azokat vagy maguk vásárolták meg, vagy egy civilt kértek meg erre. (Ebben az eseteben csalás a vád.)

A másik módszer lényege az volt, hogy az alkalmazottak úgy tettek, mintha egy vevő kocsijához szállítanák ki a megvásárolt tárgyat. Itt kaptak szerepet a cinkos biztonsági őrök, akiknek ilyenkor a bevett gyakorlat szerint ellenőrizniük kellett volna a számlát, de ezekben az esetekben nem tették.

Jelenleg 11 gyanúsítottja van az ügynek (ez a kör még bővülhet), zömük volt áruházi alkalmazott és biztonsági őr. Az Index információi szerint a belső tolvajok maguknak loptak, illetve megrendelésre szállítottak, elemeltek például fűnyírót, fúrógépet, láncfűrészt, és így tovább.

Hogy mekkora veszteség érte az áruházat, azt egyelőre nem tudni pontosan, de többmilliós káról van szó. Nem véletlen, hogy pár hónap után fel is tűnt a jelentős leltárhiány, és az áruház a rendőrséghez fordult. Így több rendőr civilben elvegyült az áruházban, és felgöngyölítette a tolvajhálózatot, ha minden jól megy, novemberben lesz vádemelési javaslat.