Korcsolyázó medve gyilkolt a cirkuszban

2009.10.22. 20:09
Egy korcsolyázó medve az egyik próbán megölte a cirkuszigazgatót, egy másik alkalmazottat pedig életveszélyesen megsebesített. Nem tudni, miért támadt az állat, a rendőrök a helyszínen lelőtték.

Korcsolyázó medve ölt meg egy embert és sebesített meg életveszélyesen egy másikat csütörtökön Kirgizisztán fővárosában, Biskekben egy cirkuszban.

A tragédia a közép-ázsiai országban turnézó híres Orosz Állami Cirkusz Bears on Ice (Medvék a jégen) nevű produkciójának próbáján történt. Az idomárja által pórázon vezetett, korcsolyát viselő medve egy ponton minden látható ok nélkül rátámadt a férfira, Dmitrij Potapov cirkuszigazgatóra, akinek gyakorlatilag letépte az egyik lábát. A férfi a gyors orvosi segítség ellenére a helyszínen életét vesztette. Egész testén életveszélyes sérüléseket szenvedett a cirkusz egy alkalmazottja is, aki a megtámadott igazgató segítségére sietett.

A megvadult ötéves medvét a helyszínre érkező rendőrök habozás nélkül lelőtték.

Oroszország és a volt Szovjetunió más utódállamainak tágas, gyéren lakott területein gyakran előfordul, hogy medve támad emberre, de a cirkuszokban, ahol pedig sok idomított medvét alkalmaznak korcsolyázóként, sőt jéghokizóként, rendkívül ritka az ilyen baleset.