A hőlégballonos család átverte a médiát

2009.10.24. 12:28 Módosítva: 2009.10.24. 13:57
Múlt hét csütörtökön élőben követték egy hőlégballon útját, mert elhitették, egy gyerekkel száll az égben. Átvertek mindenkit, hogy a média felfigyeljen rájuk.

Az elszabadult amerikai ballonnal kapcsolatban világszerte híressé vált hatéves kisfiú, Falcon édesanyja a bíróságon elismerte, hogy férje és ő "végig tudtak róla", hogy a gyerekük a házban rejtőzködik - írta szombaton a BBC.

A brit közszolgálati médium információi szerint a nő azt állította: azért szervezték az átverést, hogy a média megismerhesse, és megkedvelje a családjukat. A szülők a múlt héten azt állították, hogy eltűnt a kisfiúk, aki feltehető módon beszállt az apa meteorológiai ballonjába és elrepült az elszabadult szerkezettel. A hatéves Falcont végül a ház garázsában találták meg, és a kisfiú elszólta magát az átverésről az újságírók előtt - ezért kezdeményeztek hatósági eljárást a szülei ellen.

A hatéves kisfiú, Falcon édesanyja Mayumi Heene a rendőrségi tanúvallomás szerint elismerte, hogy az egész ballonos történet közben a férjével együtt a házban rejtegették Falcont. Gyerekeiknek azt mondták: hazudjanak az újságíróknak és hatóságoknak, hogy elkendőzzék reklámakciójukat. Az egész történettel állítólag azt akarták elérni, hogy a média megismerhesse őket, annak reményében, hogy további tévés szereplési lehetőségekhez juthassanak. Az édesanyával szemben az apa, Richard Heene továbbra is tagadja a vádakat.

A Heene családot egyébként a helyiek "fura famíliának" tartják: az apa gyakran figyeli az időjárás változásait és viharvadásznak is hívja magát. A repülő csészealj alakú, héliummal feltöltött hőlégballont is ő tervezte egy időjárási kísérlet részeként.

A héliummal töltött hőlégballon a múlt héten csütörtökön szabadult el a család Colorado állambeli otthonából. Az amerikai média élőben követte a szerkezet útját, ugyanis mindenki azt hitte, hogy a ballon kosarában van a hatéves Falcon Heene. A repülőszerkezet végül a család házától mintegy ötven kilométerre landolt, kosarában azonban nem találták meg a gyereket, így azt hitték róla, hogy útközben kizuhant. Ám kiderült, hogy a fiú a megmentésére indult akció alatt végig a házuk garázsa fölötti padláson bujkált.