Uszodai szarkákat fogtak el

2009.10.28. 15:41
A rendőrség elfogta azt a tolvajbandát, amely az év eleje óta fosztogatta országszerte a termálfürdők, uszodák öltözőszekrényeit, a kár több millió forint.

Szegedi Zoltán, a pápai rendőrkapitányság hadnagya elmondta, a banda három tagja az öltözőkben nem szólt egymáshoz, azt a látszatot keltették, mintha nem ismernék egymást, kifigyelték a gazdagabbnak látszó vendégeket.

Amikor tiszta lett a terep, feszítővassal pillanatok alatt felnyitották a kiszemelt öltözőszekrényeket, azokból minden értéket elvittek. Többnyire készpénz, ékszer, telefon és bankkártya volt a tettesek zsákmánya, de elvitték az igazolványokat és slusszkulcsokat is.

A hosszú hétvégén buktak le

A pápai termálfürdőben kezdett egyre kínosabbá válni a sok öltözői lopás, ugyanis azok havonta többször is ismétlődtek. Az igazgatóság a rendőrség javaslatai alapján fejlesztette biztonsági kamerarendszerét, amely végül is a bűnbanda vesztét okozta. Felvételük ugyan volt már az öltözői fosztogatókról, ám azt még nem tudták, hogy kik ők.

Kapóra jött az október 23-i ünnep, arra számítottak, hogy a banda nem fogja kihagyni a hosszú hétvégét. A rendőrök tájékoztatták az ország valamennyi termálfürdőjét, fényképeket is csatoltak az e-mailhez. A fővárosi Széchenyi fürdőben felismerték a pápai öltözői fosztogatókat és értesítették a rendőrséget.

A XIV. kerületi kapitányság rendőrei a helyszínen elfogták a bűnbanda tagjait - Sz. Péter 59 éves, B. József 46 éves és G. Bertalan 22 éves budapesti lakosokat -, majd átadták őket a pápai rendőrkapitányságnak. Mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

Mindenhol felbukkantak

A bűncselekmények zömét Budapesten, Pápán, Győrben, Siófokon, Esztergomban, Dorogon, Ráckevén, Hatvanban, Cserkeszőlőn, Mezőkövesden és Füzesabonyban követték el, de a nyomozás még tart. Szinte biztos, hogy további fürdők, uszodák is képbe kerülnek. A magyarokon kívül a tolvajbanda megkárosított cseh, német, osztrák és szlovák állampolgárokat is.

A nyomozás vezetője szerint a banda több millió forintnyi kárt okozott a fürdővendégeknek.