Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letarolta katonatársait

2009.11.02. 13:24
Tizenhárom német katona sérült meg hétfőn a thüringiai Bad Salzungen laktanyájában, amikor társuk saját kocsijával elütötte őket. Az áldozatok közül hétnek a sérülése súlyos, de egyikük sincs életveszélyben.

A német hadsereg egyik szóvivője szerint a balesetet okozó katona a Werratal laktanya területén autójával egy 30 fős alakulatba rohant, amelynek tagjai éppen a fegyverraktár előtt sorakoztak fel. Philipp Leyde, a 393-as páncélos zászlóalj alezredese elmondta, feltételezéseik szerint nem szándékos cselekményről van szó. Az elkövető sokkos állapotban van, így még nem tudták őt kihallgatni. Annyit tudni lehet, hogy nem volt sem ittas, sem kábítószeres állapotban.

A kaszárnya területén óránként 30 kilométer a megengedett legnagyobb sebesség, de az még nem ismeretes, hogy az autóját vezető katona mekkora tempóval hajtott társai közé.