Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönbe kerülnek a tetvesező tanár megverői

2009.11.03. 14:05 Módosítva: 2009-11-03 14:59:15
Hat, illetve nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték anyát és lányát, akik februárban megvertek egy tanárnőt, aki viszont letetvesezte a család kisebbik gyerekét.

A Kisvárdai Városi Bíróság kedden börtönbüntetésre ítélte azt a két nőt, aki februárban a mándoki általános iskolában bántalmazta az egyik tanárt. Az egyik vádlott fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A mándoki általános iskola pedagógusát azután bántalmazták, hogy az elsőrendű vádlott kislánya az iskolából hazaérve arról panaszkodott: a tanárnő figyelmeztette a magatartása miatt és tetvesnek nevezte őt. Az ezen feldühödött anya - másik, 19 éves lányával együtt - elment az iskolába, ott trágár szavakkal szidalmazni kezdték a pedagógust, majd a fiatalabbik nő ütni kezdte őt, a radiátornak lökte, s a földre kerülő pedagógusba belerúgott. A tanár a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló koponya- és mellkasi zúzódásokat szenvedett.

A két vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében találták bűnösnek. Az anyára hat hónap letöltendő börtönbüntetést és közügyektől való egyéves eltiltást szabott ki a bíróság, valamint elrendelte korábbi, lopás miatt kiszabott hat hónapos börtönbüntetésének végrehajtását is. Lányát nyolc hónapra ítélték el, a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve.