Albin
0 °C
11 °C

Elítélték a kaszával támadó lucernatolvajt

2009.11.04. 13:24
A kétegyházi fiú zokon vette, hogy lopáson érték és feljelentették. Az apjával együtt állt bosszút, alaposan helybenhagyták a tulajdonost.

Két év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt azt a férfit, aki a fiával együtt vasvillával és kaszával támadt a fiú haragosára 2007-ben Kétegyházán. Az ítélet jogerős.

A rossz viszony azért alakult ki, mert a fiú többször meglopta a sértettet, aki ezért feljelentette őt a rendőrségen.

2006-ban és 2007-ben több alkalommal tetten érte a vádlott fiát, amint az az ő lucernáját dézsmálta. Ezért a rendőrségen tett bejelentést, így az ügyben szabálysértési és büntetőeljárás indult. Emiatt a férfi és fia többször megfenyegette, sértegette őt és családtagjait.

2007. október 14-én este pedig, amikor a sértett a feleségével kétegyházi ismerősükhöz ment látogatóba, a közelben lakó haragosai rátámadtak. A szóváltást követően a vádlott vasvillát, a fia pedig kaszát ragadott. A sértettet megrúgták, majd miután az bemenekült az autójába, a vádlott a résnyire nyitva levő ablakon át a vasvilla nyelével ütötte őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottat a bíróság jogerős ítéletében aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt két év börtönbüntetéssel sújtotta, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi fiának ügyében a Békés Megyei Bíróság által kiszabott ítélet már korábban jogerőre emelkedett, ő bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntettéért egy év - végrehajtásában két évre felfüggesztett - börtönbüntetést kapott.