Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elítélték a kaszával támadó lucernatolvajt

2009.11.04. 13:24
A kétegyházi fiú zokon vette, hogy lopáson érték és feljelentették. Az apjával együtt állt bosszút, alaposan helybenhagyták a tulajdonost.

Két év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt azt a férfit, aki a fiával együtt vasvillával és kaszával támadt a fiú haragosára 2007-ben Kétegyházán. Az ítélet jogerős.

A rossz viszony azért alakult ki, mert a fiú többször meglopta a sértettet, aki ezért feljelentette őt a rendőrségen.

2006-ban és 2007-ben több alkalommal tetten érte a vádlott fiát, amint az az ő lucernáját dézsmálta. Ezért a rendőrségen tett bejelentést, így az ügyben szabálysértési és büntetőeljárás indult. Emiatt a férfi és fia többször megfenyegette, sértegette őt és családtagjait.

2007. október 14-én este pedig, amikor a sértett a feleségével kétegyházi ismerősükhöz ment látogatóba, a közelben lakó haragosai rátámadtak. A szóváltást követően a vádlott vasvillát, a fia pedig kaszát ragadott. A sértettet megrúgták, majd miután az bemenekült az autójába, a vádlott a résnyire nyitva levő ablakon át a vasvilla nyelével ütötte őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottat a bíróság jogerős ítéletében aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt két év börtönbüntetéssel sújtotta, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi fiának ügyében a Békés Megyei Bíróság által kiszabott ítélet már korábban jogerőre emelkedett, ő bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntettéért egy év - végrehajtásában két évre felfüggesztett - börtönbüntetést kapott.