Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt év felfüggesztett a fogyatékos lány meggyilkolásával vádolt apának

2009.11.04. 15:38 Módosítva: 2009-11-04 15:38:22
Számos enyhítő körülményt talált egy, többszörösen fogyatékos lányát megölő apa esetében a bíró, így 5 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönre ítélte a férfit. A 44 éves, de egy két-három éves gyermek szintjén megrekedt nővel végző apa a bíró szerint beszűkült tudatállapotban volt, nehéz körülmények között élt lányával, illetve tette után öngyilkos akart lenni.

5 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönt kapott az a 72 éves édesapa, akit 44 éves fogyatékos lánya megölésével vádolnak. Az ítélet nem jogerős.2008. január 7-én egy IX. kerületi lakásban öngyilkosságot kísérelt meg egy akkoriban megözvegyült idős férfi, aki a vád szerint ezt megelőzően halálos adag gyógyszert adott be többszörösen és súlyosan fogyatékos lányának.

A nyugdíjas elektroműszerész, aki a bíróságon tagadta bűnösségét, a 2007. decemberében meghalt feleségével együtt 44 évig nevelte testi és szellemi fogyatékos lányukat, aki egy 2-3 éves kisgyermek színvonalán megrekedt, és ezért teljeskörű gondozásra, etetésre, fürdetésre, öltöztetésre szorult. (A házaspárnak két gyermeke újszülött korában meghalt még a '60-as években).

Az ítélet indoklásakor Kalina József bíró kiemelte, hogy az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint a vádlott édesapa olyan beszűkült tudatállapotban volt a tragédia megtörténtekor, ami súlyos fokban korlátozta azt, hogy felismerje tette veszélyességét.

A bíróság szerint ugyancsak enyhítő körülményként lehetett figyelembe venni a család nehéz életkörülményeit és azt, hogy a több műtéten is átesett idős férfi egyedül képtelen lett volna a fogyatékos gyermek további gondozására.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője ugyan tudomásul vették, de az ügyész fellebbezett.