Öt év felfüggesztett a fogyatékos lány meggyilkolásával vádolt apának

2009.11.04. 15:38 Módosítva: 2009.11.04. 15:38
Számos enyhítő körülményt talált egy, többszörösen fogyatékos lányát megölő apa esetében a bíró, így 5 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönre ítélte a férfit. A 44 éves, de egy két-három éves gyermek szintjén megrekedt nővel végző apa a bíró szerint beszűkült tudatállapotban volt, nehéz körülmények között élt lányával, illetve tette után öngyilkos akart lenni.

5 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönt kapott az a 72 éves édesapa, akit 44 éves fogyatékos lánya megölésével vádolnak. Az ítélet nem jogerős.2008. január 7-én egy IX. kerületi lakásban öngyilkosságot kísérelt meg egy akkoriban megözvegyült idős férfi, aki a vád szerint ezt megelőzően halálos adag gyógyszert adott be többszörösen és súlyosan fogyatékos lányának.

A nyugdíjas elektroműszerész, aki a bíróságon tagadta bűnösségét, a 2007. decemberében meghalt feleségével együtt 44 évig nevelte testi és szellemi fogyatékos lányukat, aki egy 2-3 éves kisgyermek színvonalán megrekedt, és ezért teljeskörű gondozásra, etetésre, fürdetésre, öltöztetésre szorult. (A házaspárnak két gyermeke újszülött korában meghalt még a '60-as években).

Az ítélet indoklásakor Kalina József bíró kiemelte, hogy az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint a vádlott édesapa olyan beszűkült tudatállapotban volt a tragédia megtörténtekor, ami súlyos fokban korlátozta azt, hogy felismerje tette veszélyességét.

A bíróság szerint ugyancsak enyhítő körülményként lehetett figyelembe venni a család nehéz életkörülményeit és azt, hogy a több műtéten is átesett idős férfi egyedül képtelen lett volna a fogyatékos gyermek további gondozására.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője ugyan tudomásul vették, de az ügyész fellebbezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport