Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szén-monoxid-mérgezés egy fővárosi szórakozóhelyen

2009.11.08. 10:41
Vasárnap reggel hazaengedték a kórházból azt a tíz fiatalt, akik szombat éjszaka szenvedtek szén-monoxid-mérgezést egy budapesti szórakozóhelyen.

Az éjszaka többen szén-monoxid-mérgezést szenvedtek egy fővárosi szórakozóhelyen. A VI. kerületben, a Szondi és a Szinyei Merse utcák sarkán lévő alagsori szórakozóhelyről a mentők szállítottak kórházba megfigyelésre a mérgezetteket.

Összesen tíz fiatal vittek be az Erzsébet Kórház toxikológiai osztályára, mindannyian fejfájásra, hányingerre és rossz körérzetre panaszkodtak. Vérük szén-monoxid szintje 25 százalék körüli volt, ami elég magas érték, közölte Zacher Gábor toxikológus főorvos. A fiatalok az éjszaka oxigént kaptak, és vasárnap reggel már mind hazamehettek.

A kiérkezett tűzoltók a pincehelyiséget kiszellőztették, majd átadták a helyszínt a gázművek szakembereinek, hogy pontosan meghatározzák a szén-monoxid-szivárgás okait.