János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szén-monoxid-mérgezés egy fővárosi szórakozóhelyen

2009.11.08. 10:41
Vasárnap reggel hazaengedték a kórházból azt a tíz fiatalt, akik szombat éjszaka szenvedtek szén-monoxid-mérgezést egy budapesti szórakozóhelyen.

Az éjszaka többen szén-monoxid-mérgezést szenvedtek egy fővárosi szórakozóhelyen. A VI. kerületben, a Szondi és a Szinyei Merse utcák sarkán lévő alagsori szórakozóhelyről a mentők szállítottak kórházba megfigyelésre a mérgezetteket.

Összesen tíz fiatal vittek be az Erzsébet Kórház toxikológiai osztályára, mindannyian fejfájásra, hányingerre és rossz körérzetre panaszkodtak. Vérük szén-monoxid szintje 25 százalék körüli volt, ami elég magas érték, közölte Zacher Gábor toxikológus főorvos. A fiatalok az éjszaka oxigént kaptak, és vasárnap reggel már mind hazamehettek.

A kiérkezett tűzoltók a pincehelyiséget kiszellőztették, majd átadták a helyszínt a gázművek szakembereinek, hogy pontosan meghatározzák a szén-monoxid-szivárgás okait.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!