Jolán
2 °C
4 °C

Lövöldözés egy amerikai bevásárlóutcában

2009.11.11. 06:22 Módosítva: 2009-11-11 06:27:18
Lövöldözés volt kedden az amerikai Portland egyik elővárosának bevásárlóutcájában. Egy férfi megölt egy nőt, két másik embert pedig megsebesített, majd saját magával is végzett.

Egy héten belül ez már a harmadik lövöldözés az Egyesült Államokban. A Portland közelében történt esetnél a tettes egy orvosi laboratóriumban kezdett lövöldözni puskájával. Egy férfi megölt egy nőt, két másik embert pedig megsebesített, majd saját magával is végzett. Tettének okát egyelőre nem tudják. A két sérültet kórházba szállították.

Múlt csütörtökön a hadsereg egy ámokfutó pszichiátere egy texasi támaszponton 13 emberrel végzett, 30-at pedig megsebesített. Egy napra rá pedig a floridai Orlandóban, egy irodaházban egy ámokfutó lövöldözött, egy embert megölve, ötöt megsebesítve.

A múlt csütörtöki texasi vérengzés áldozatainak gyászünnepségét egyébként éppen kedden tartották a tragédia helyszínén, a Fort Hood katonai támaszponton, Barack Obama amerikai elnök jelenlétében. A megemlékezésen több mint 10 ezren, többségében katonák és családtagjaik vettek részt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?