Lövöldözés egy amerikai bevásárlóutcában

2009.11.11. 06:22 Módosítva: 2009.11.11. 06:27
Lövöldözés volt kedden az amerikai Portland egyik elővárosának bevásárlóutcájában. Egy férfi megölt egy nőt, két másik embert pedig megsebesített, majd saját magával is végzett.

Egy héten belül ez már a harmadik lövöldözés az Egyesült Államokban. A Portland közelében történt esetnél a tettes egy orvosi laboratóriumban kezdett lövöldözni puskájával. Egy férfi megölt egy nőt, két másik embert pedig megsebesített, majd saját magával is végzett. Tettének okát egyelőre nem tudják. A két sérültet kórházba szállították.

Múlt csütörtökön a hadsereg egy ámokfutó pszichiátere egy texasi támaszponton 13 emberrel végzett, 30-at pedig megsebesített. Egy napra rá pedig a floridai Orlandóban, egy irodaházban egy ámokfutó lövöldözött, egy embert megölve, ötöt megsebesítve.

A múlt csütörtöki texasi vérengzés áldozatainak gyászünnepségét egyébként éppen kedden tartották a tragédia helyszínén, a Fort Hood katonai támaszponton, Barack Obama amerikai elnök jelenlétében. A megemlékezésen több mint 10 ezren, többségében katonák és családtagjaik vettek részt.