Bűnösnek vallotta magát Huszein Tamer gyilkosa

2009.11.13. 16:26
Az elsőrendű vádlott elismerte Huszein Tamer megggyilkolását, azonban azt állította, hogy a 2008. novemberében Gyönkön megölt üzletembernél is fegyver volt. Azt mondta, hogy a többi vádlott nem tudott róla, hogy fegyvert vitt magával Gyönkre.

Megkezdődött Huszein Tamer szegedi vállalkozó gyilkosának pere a Tolna Megyei Bíróságon pénteken, az ügyészség Tamer üzleti partnerének fiát vádolja emberöléssel. A pénteki tárgyaláson D. Tamás bűnösnek vallotta magát és elismerte, hogy ő lőtte le az arab vállalkozót.

Huszein Tamert 2008. november 12-én a Hőgyész és Diósberény közötti országúton lőtték le. A gyilkosság előzménye Tamer és a harmadrendű vádlott, a szigetszentmiklósi D. Antal közötti üzleti vita volt. A férfit harmadrendű vádlottként lőfegyverrel való visszaélés, a másodrendű vádlottat, a budapesti Sz. Józsefet bűnpártolás és súlyos testi sértés, az elsőrendű vádlottat, D. Tamást pedig emberölés és más bűncselekmények elkövetése miatt állították bíróság elé.

A vádirat szerint a harmadrendű vádlott a cége tulajdonában lévő csibráki fatelep miatt került konfliktusba a későbbi áldozattal, aki bérelte a felszámolás alatt lévő létesítményt. Az 59 éves szigetszentmiklósi vállalkozó megpróbálta rábírni arra, hogy álljon el a bérleti szerződéstől, de Tamer nem állt vele szóba.

A vállalkozó ezért eltervezte, hogy fiával, D. Tamással és a másodrendű vádlottal Gyönkre, Tamer tartózkodási helyére utazik, és akkor állítja meg az arab férfit, amikor Csibrák felé halad. A D. Tamás állította meg az áldozat kocsiját, majd az autóból kiszálló férfira négy lövést adott le. Sz. József többször belerúgott a földön fekvő áldozatba, a holttestet az út mellett hagyták. D. Antal később csatlakozott hozzájuk.

D. Tamás a bíróság előtt azt állította, hogy Tamer fegyvert fogott rá, miután kiszállt az autóból. Tény, hogy a nyomozás során két Browning típusú fegyver került elő, de a vádirat szerint mindkettőt az elsőrendű vádlott birtokolta. A 33 éves férfi fenntartotta korábbi vallomását, miszerint társai nem tudtak arról, hogy fegyvert vitt magával, és azzal védekezett: az volt a célja, hogy édesapja érdekében tárgyalást kezdeményezzen az áldozattal.

A 40 évesen meggyilkolt Huszein Tamert korábban a Kumbor-perként ismert eljárásban zsarolással és más  bűncselekménnyel vádolta az ügyészség. 2005-ben a bíróság 9 év  börtönbüntetésre ítélte, majd másodfokon hatályon kívül helyezte a pert, amelyet 2008-ban kezdtek újra tárgyalni. A vállalkozó 2007-ben egy szír állampolgárral közös cégével kezdett fakereskedéssel foglalkozni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport