Nyugdíjáért tartottak fogva egy asszonyt

2009.11.13. 16:41 Módosítva: 2009.11.13. 16:50
Egy pár fogva tartotta a náluk lakó idős asszonyt Veszprém megyében. A nyugdíját elvették, nem adtak neki rendesen enni, és a szobáját sem fűtötték megfelelően. A rendőrséget az önkormányzat munkatársai értesítették.

Bántották, többször felpofozták, és elvették a nyugdíját annak a nőnek, akit szerdán szabadítottak ki a rendőrök egy csabrarendeki pár fogságából. Az esetet az önkormányzat munkatársai jelezték a rendőrségnek, ugyanis amikor keresték náluk az asszonyt, mindig letagadták őt.

Az 56 éves asszony még júniusban költözött a párhoz, hogy gondját viseljék, cserébe a nyugdíjából hozzájárult volna a háztartás költségeihez. Miután beköltözött, a háziak közölték, hogy engedély nélkül sehova sem mehet. A nyugdíját is csak a jelenlétükben vehette fel, amit azonnal el is vettek tőle. Az asszonyt többször bántalmazták, így nyomatékosították benne, hogy eszébe se jusson szökéssel próbálkozni. A nő a rendőröknek azt mondta, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb élelmet adtak neki, és a szobáját sem fűtötték.

Az önkormányzat bejelentése után a rendőrök felkutatták a nőt, és elfogták a pár férfi tagját. A 26 éves csabrendeki férfi előzetes letartóztatását pénteken rendelte el a Veszprémi Városi Bíróság, élettársa azonban szabadlábon védekezhet. A pár ellen személyi szabadság megsértésének bűntette miatt indult eljárás, tájékoztatott közleményében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.