Huszonkét fok volt Nagykanizsán

2009.11.17. 13:21 Módosítva: 2009.11.17. 19:37
Az ország északi részén ősz, délen tavasz van. Még két napig biztosan marad az enyhe idő.
22

Kettészakadt az ország, legalábbis az időjárás szempontjából. Kora délután az ország déli és északnyugati régióiban 16-20 fok volt az időkép.hu hőtérképe szerint, míg a fővárosban és észak-északkeleten csak 10 fokot mértek. Az MTI tudósítója Nagykanizsáról olyan képeket küldött, amelyeken a köztéri hőmérő 22 fokot mutat.

Ez nem hivatalos adat, a napi csúcsot - valamivel több mint 20 fokot - a Baranya megyei Sellyéről jelentették. A melegrekord ezzel nem dőlt meg, 2000. november 17-én ugyanis 23,1 fok volt Baján és Kőrösszakálon.

Szerdán észak felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik, majd csökken a felhőzet, az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű. Elszórtan várható zápor. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, és helyenként megerősödik. Éjszaka foltokban ködre is számítani kell.

Csütörtökön még sok lesz a napsütés és marad az évszakhoz képest enyhe idő, majd péntektől egyre inkább a borongós, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz a jellemző, a nappali felmelegedés is mérséklődik.